Nieuws

Vuurwerk vrije zones 2018 en 2019

De decembermaand is weer aangebroken. Buiten wordt de jaarwisseling nu al met enig geknal aangekondigd. Voor de een is vuurwerk gezellig en een passie, voor velen echter geeft het een gevoel van onveiligheid. Uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid staat dat de jaarwisseling het gevaarlijkste moment van het jaar is.

Lees verder

Oud-raadslid Jan Doede Niemeijer overleden

Jan Doede was raadslid voor PAL in de periode 1982-1986.

Een in memoriam van Piet Meerdink

PAL, Progressieve Aktie Leeuwarden, deed in 1978 voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad van Leeuwarden. Toen een samenwerking van Axies en PSP. Andere linkse partijen als PPR, CPN en SP waren in de aanloop naar die verkiezingen om verschillende redenen afgehaakt.

Lees verder

Nieuw perspectief voor Zalen Schaaf

Op initiatief van PAL GroenLinks lukte het woensdag (28 november) om een meerderheid van de raad zich te laten uitspreken over het behoud van Zalen Schaaf.

De toekomst van het gebouwencomplex Zalen Schaaf is een onderwerp dat al jaren bijzondere aandacht heeft van de fractie PAL GroenLinks. Voormalig raadslid Piet van der Wal is verantwoordelijk voor de bekende kreet “Skaaf mut Blieve”.

Lees verder

Vacature: bestuurslid

Heb je groene en linkse idealen? En werk je graag op de achtergrond om die te verwezenlijken? Dan zijn we op zoek naar jou.

Als bestuurslid ben je samen met vier andere bestuursleden verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de afdeling.

Lees verder

Yn Blau

Schriftelijke vragen Dans- en Theaterstudio Yn Blau

In de Leeuwarder Courant van woensdag 7 november 2018 stond te lezen dat Yn Blau (het vroegere huis van Amateurkunst) in de Infirmerie vanaf 2019 huur moet betalen voor het gebruik van de ruimtes in het gebouw. Het pand is van WoonFriesland, Keunstwurk is huurder en Yn Blau onderhuurder.

Lees verder

Begroting 2019

Algemene beschouwingen
Fractievoorzitter van PAL GroenLinks Evert Stellingwerf bracht afgelopen woensdag, 7 november bij de behandeling van de Begroting 2019 het volgende naar voren:

Kernwaarden
PAL GroenLinks bedrijft politiek vanuit de kernwaarden eerlijk delen, empathie en duurzaamheid. Vanuit die principes hebben we ook gekeken naar de begroting die voorligt.

Lees verder

Pagina's