Nieuws

Ledenborrel 26 oktobert

Het is een goede gewoonte van PAL GroenLinks om vrijdagmiddagborrels te organiseren om gewoon wat bij te praten over wat ons bezig houdt zowel persoonlijk als politiek, discussiëren over het nieuws van de dag.
En daarom van harte uitgenodigd vrijdag 26 oktober, vanaf 17.00 uur in café Het Leven?

Lees verder

Motie Groenstructuur De Zuidlanden / De Houn

De groene zones in de Zuidlanden zijn absoluut geen restruimtes tussen bebouwing, maar hebben een eigen status en kwaliteit. Dit vraagt natuurlijk om borging. Tot deze gedachte kwam PAL GroenLinks raadslid Pim Astro toen hij met een deel van de fractie een bezoek bracht aan poldertje De Houn in Goutum. PAL GroenLinks zette het onderwerp op de raadsagenda.

Lees verder

Roze Loper uitgelegd in Leeuwarden

Burgemeester Crone kreeg maandag 8 oktober uit handen van een groot deel van de gemeenteraad een Roze Loper aangeboden. Dit werd gedaan om aandacht te vestigen op Coming Out Day 2018. De bestuurders van Leeuwarden willen hiermee gezamenlijk een statement maken en tonen dat zij zich inzetten voor verbetering van de positie van LHBTI-medeburgers.

Lees verder

Jongeren betrekken bij de politiek

Politiek saai? Daar wil Tienskip verandering in brengen. Deze organisatie; jongeren willen jongeren betrekken bij politiek, werkt in Leeuwarden aan de hand van projectdagen op middelbare scholen. Op een laagdrempelige manier maken de leerlingen kennis met de gemeentepolitiek. Tijdens die projectdagen worden de leerlingen uit hun klaslokaal gehaald en in de maatschappij gezet.

Lees verder

Ledenborrel 28 september

UITNODIGING
De zomer is voorbij en dat betekent dat het hoog tijd is om onder het genot van een borrel bij te praten. Zien we je aanstaande vrijdag, 28 september, vanaf 17.00 uur in café Het Leven?

Lees verder

Met hart en ziel mee ingediend

GroenLinks voerde in 2012 met succes campagne voor een kinderpardon. Nu blijkt dat dit pardon als gevolg heeft dat meer dan 92% van de aanvragen van gewortelde kinderen wordt afgewezen. Er zijn -ook in de gemeenteraad van Leeuwarden - partijen die van mening zijn dat je als gemeente je niet moet bemoeien met rijksbeleid.

In de gemeenteraadsvergadering van 19 september dienden juist twee ‘regeringspartijen’ ChristenUnie en D66, samen met PAL GroenLinks en PvdA de motie “vreemd aan de orde van de dag Kinderpardon” in.
 

Lees verder

Pagina's