Nieuws

Nieuw collegeprogramma Leeuwarden “De Kracht van Samen”

Afgelopen dinsdag presenteerden de onderhandelaars van PvdA, PAL GroenLinks, D66 en CDA het collegeprogramma voor de periode 2018-2022. Het akkoord is getiteld de “De Kracht van Samen”. Ook werden de kandidaat-wethouders van de verschillende fracties gepresenteerd. Het voorstel is om tijdens de raadsvergadering van 17 januari een college van vijf wethouders te benoemen.

Lees verder

Nieuwe fractie geïnstalleerd

Op de eerste werkdag van 2018 is een nieuwe gemeenteraad van een nieuwe gemeente Leeuwarden van start gegaan. Dinsdagavond 2 januari installeerde burgemeester Ferd Crone alle 39 raadsleden waaronder de vijf raadsleden van PAL GroenLinks: Evert Stellingwerf, Femke Molenaar, Pim Astro, Petra Vlutters en Andries Bergsma. Deze nieuwe fractie met veel nieuwe gezichten gaat een boeiende periode tegemoet.

 

Lees verder

Piet van der Wal laatste raadsvergadering

Na jaren van trouwe dienst nam Piet van der Wal gisteren afscheid van de gemeenteraad. Verspreid over verschillende periodes was hij 32 jaar gemeenteraadslid voor Axies, PAL en PAL GroenLinks.

Piet heeft zich al die jaren ingezet voor het behoud en het mooier maken van de historische binnenstad. Hij is erg trots op de realisatie van poppodium Neushoorn, de verbouwing van de Blokhuispoort en de uitverkiezing van Leeuwarden tot Culturele Hoofdstad!

Lees verder

De onderhandelingen kunnen beginnen!

Na de mooie verkiezingsuitslag voor PAL GroenLinks, was er op maandag 27 november een openbaar debat over de verkiezingen. Op basis van de verkiezingsuitslag was de meerderheid voor de bestaande coalitie van PvdA, PAL GroenLinks en CDA nog steeds aanwezig. Toch waren er ook veel partijen die zich uitspraken voor een coalitie met een breder draagvlak: een vierde partij.

Lees verder

Petitie: herstel goede treinverbinding Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega

De nieuwe dienstregeling van de NS gaat op 10 december in. Vanaf die datum stopt de Intercity niet meer in Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega en gaan er geen rechtstreekse treinen vanuit deze dorpen meer naar Zwolle. De reistijd naar Zwolle wordt tien minuten langer en naar bijvoorbeeld Utrecht of Schiphol zijn reizigers negentien minuten langer onderweg. Het is slecht voor de bereikbaarheid en de leefbaarheid van onze dorpen, daarom steunen we de petitie van GroenLinks-raadslid Gerrie Rozema uit Heerenveen van harte.

Lees verder

Bedankt!

Bedankt voor je stem! Bedankt voor je inzet! We hebben een half jaar lang intensief campagne gevoerd en het resultaat mag er zijn. Wat een uitslag. We zijn de tweede partij van Leeuwarden! Met deze uitslag kunnen we echt werk maken van onze idealen. We gaan onze gemeente de komende vier jaar duurzamer en socialer maken.