GroenLinks Leeuwarden heeft op dit moment vijf gemeenteraadsleden en één wethouder. Als gemeenteraadslid ben je de link tussen de inwoners en het college van burgemeester en wethouders. Jij bepaalt mede de belangrijkste punten van het beleid van de gemeente. Je controleert het beleid en bent in de gelegenheid dit bij te stellen aan de hand van het indienen van moties en amendementen. Daarnaast kun je onderwerpen die niet op de agenda staan, maar die wel van belang zijn, agenderen en er schriftelijke vragen over stellen.

Wie zoeken we?
Wij zoeken kandidaten met een duurzaam en sociaal hart. Mensen die enthousiast zijn, energie hebben, teamplayers, netwerkers en mensen die geen 9 tot 5 mentaliteit hebben. Mensen die leergierig zijn, kunnen improviseren en incasseren en in grote groepen durven te spreken. Wij zoeken mensen die staan te popelen om GroenLinks in Leeuwarden te vertegenwoordigen en hier ongeveer zestien uren in de week voor vrij kunnen maken. Daarnaast ben je achttien jaar of ouder en woon je in de gemeente Leeuwarden.

GroenLinks Leeuwarden streeft naar een inclusieve en diverse beweging. Wij verwelkomen mensen met verschillende leeftijden, huidskleuren, geloofsovertuigingen, genders, seksuele voorkeuren en uit verschillende woonplaatsen.

Solliciteren
Is jouw hart sneller gaan kloppen? Stuur dan snel je cv en motivatie naar de kandidatencommissie via kandidatencommissiegroenlinks@gmail.com. Reageren kan tot 15 juli. Vermeld bij je sollicitatie of je solliciteert naar de functie van lijsttrekker, een plek bij de eerste vijf, een plek bij de eerste tien of een overige plek op de lijst.

Wil je meer weten over wat het werk van een gemeenteraadslid inhoudt? Neem dan contact op met fractievoorzitter Evert Stellingwerf via 06 4319 0195.

De procedure
Na de sluitingsdatum neemt de kandidatencommissie de tijd om alle brieven zorgvuldig door te nemen. Uiterlijk 28 augustus volgt een uitnodiging voor een gesprek met de kandidatencommissie. De eerste ronde van de gesprekken staat gepland op 11 en 12 september. Een eventuele tweede ronde van de gesprekken staat gepland op 18 september. Houd dus na je sollicitatie rekening met deze data. Na deze gesprekken stelt de kandidatencommissie de voorlopige kandidatenlijst op. Iedere kandidaat krijgt daarna individueel en voor openbaarmaking de plek op de lijst te horen, inclusief de bijbehorende motivatie. Na deze ronde wordt de lijst met motivering op 13 november voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks in Leeuwarden. De leden stellen de uiteindelijke lijst vast.