Voor een schoner Leeuwarden

Zaterdag 24 maart was het Opschoondag.  Raadslid Andries Bergsma ging ook de straat op om te helpen met een grijper. Hij raapte allerlei rondslingerend afval om het uiteindelijk te bezorgen waar het hoort, de prullenbak.

Het is nogal in het nieuws: al dat afval, die blikjes en flesjes naast de prullenbakken, in de tuinen en het stadsgroen. Er moet statiegeld op de kleine petflesjes!

GroenLinks is het een grote zorg: het milieu en die zorg van een steeds maar groter wordende plasticsoep in onze oceanen. We moeten er iets aan doen!

Het is een klein begin maar samen met PAL GroenLinks fractieassistent Dieneke Bulens hielp Andries in de wijk Oldigalileën initiatiefnemer Sjoerd Jelle Wiersma en Ingeborg Irene Koch met het opruimen van het zwerfvuil. Onderweg vertelde Sjoerd Jelle en Ingeborg enthousiast over de vele initiatieven die vanuit het de WOP (wijkontmoetingsplaats) georganiseerd worden. Veel daarvan is het laten zien, voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is met groen: kruidentuin, fruitbomen op een klein stukje grond, een wormenbak.

En zo voelde het ook rondlopend met een grijper en opruimend door de straten: het ‘goede’ voorbeeld geven, zwerfvuil, blikjes en plasticflesje horen niet naast de prullenbakken.