Roze Loper uitgelegd in Leeuwarden

Burgemeester Crone kreeg maandag 8 oktober uit handen van een groot deel van de gemeenteraad een Roze Loper aangeboden. Dit werd gedaan om aandacht te vestigen op Coming Out Day 2018. De bestuurders van Leeuwarden willen hiermee gezamenlijk een statement maken en tonen dat zij zich inzetten voor verbetering van de positie van LHBTI-medeburgers.

Ook hees de burgemeester de regenboogvlag . Al sinds 2008 hebben de zogenaamde regenbooggemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie.

De Roze Loper ligt er nu al op maandag terwijl het pas donderdag Coming Out Dag is. "Dit doen we om er veel aandacht aan te geven en we hopen dat er bedrijven zijn, die nu ook de roze loper gaan uitleggen op donderdag!”, aldus PAL GroenLinks raadslid Femke Molenaar. Zij is één van de initiatiefneemsters om samen met PvdA, D66, FNP, Gemeente Belangen, Lijst 058, VVD, PvdD en 50+ deze loper aan te bieden en uit te leggen bij het stadhuis, zodat iedereen die binnengaat even kan stilstaan bij onze medeburgers.

Op donderdag 11 oktober is het de Coming Out Day en hijsen COC-Fryslân en Tûmba de regenboogvlag op de Oldehove en zijn er allerlei activiteiten.

Dit jaar zal de regenboogvlag van het stadhuis wapperen!