Gastles raadslid Bergsma

Raadslid geeft gastles groep 7

Andries Bergsma PAL GroenLinks-raadslid gaf 20 februari een gastles aan groep 7 van de koningin Wilhelminaschool in Leeuwarden. Deze basisschool doet mee aan de Kinderraad en volgt via een lesboek de route naar het vormen van een eigen politieke partij.

Andries Bergsma vertelde over het raadslidmaatschap en werd al snel overladen met vragen, waardoor dit een mooi interactief gedeelte van de les werd. Een leerling had aan Jesse Klaver een brief geschreven en had daarop keurig een antwoord gekregen. De vraag aan Andries was of hij Jesse wel eens ontmoet had en of Jesse zijn baas was?

Als antwoord op de vraag: wat doet de gemeenteraad? liet Andries een informatieve film zien, waarin kinderen samen met ‘oma’ een initiatief indienden bij de gemeenteraad voor een speelveldje in de buurt.

Na de film werd in de klas een quiz gespeeld, waarbij het groepje met de meeste punten een doosje Tony Chocolonely paaseitjes kon winnen. Met vragen als ‘Is de burgemeester ook hoofd van de brandweer en hoofd van de politie?’ wist een groepje van drie jongens 6 punten te scoren uit negen vragen.

Op 12 april is Andries gastheer van deze klas wanneer ze naar het Stadhuis komen om met elkaar te debatteren.