Met theologie als achtergrond ligt het werk in de kerk voor de hand. En dat doe ik met plezier in Heerde, bij Zwolle. Ik ondersteun daar de VEG Kruiskerk Heerde in diverse deelgebieden van hun bestuur en activiteiten. Daarnaast preek ik met regelmaat. Naast deze deeltijdbaan, studeer ik sociologie aan de universiteit in Groningen. Daarin wordt mijn nieuwsgierigheid naar sociale processen en beleidskeuzes flink gevoed.

In mijn theologische ontwikkeling kwam ik op het spoor van de Social Gospel Movement. Dr. Martin Luther King, ook predikant overigens, was daarvan een bekende, zo niet de bekendste, voorman. Later leerde ik Harcourt Klinefelter persoonlijk kennen. Een bijzonder ontmoeting, zo dicht op de geschiedenis. Vanuit die inspiratie en de belangstelling die ik daarin had, is mijn politieke interesse gegroeid. Daarin waren links en groen een rode draad. Toch ben ik pas sinds kort lid van GroenLinks. Ik heb dus even de kat uit de boom gekeken. Omdat ik geloof dat het tijd is voor verandering, voor keuzes en voor betrokken politiek vanuit het grondvlak, heb ik de keuze voor GroenLinks gemaakt. Mooie woorden die juist lokaal een enorme uitdaging zijn. Daarvoor wil ik me inzetten en samen met anderen leren dat zo goed mogelijk vorm te geven.

Door deze keuze om politiek actief te worden, kom ik terug op een plek waar een oudoom, een broer van opa, ook heeft gestaan. Frits Dragstra was, vanuit de CPN, mede-oprichter van GroenLinks. Ik hoop dat die moed, inzet en betrokkenheid ook een beetje in de genen zit. Je weet maar nooit!

Tot slot nog een paar weetjes: wandelen, moestuinieren, muziek maken op de piano en sinds kort wat prutsen met een ukelele en film kijken vullen mijn spaarzame vrije tijd. Ik woon samen met Nynke, samen hebben we zes kinderen en een fantastische hond (border collie). In de zomermaanden zijn we op het water te vinden in een kano, op een sub (Nynke dan) of met ons bootje onderweg.

Groeten en graag tot ziens voor een persoonlijke kennismaking (als het allemaal weer kan),

Roger Dragstra