GroenLinks’er inleverpunt voor rugzakjes vluchtelingen op Lesbos

De kleinschalige hulporganisatie Because We Carry zamelt rugzakjes met spullen in voor de kinderen in kamp Moria op Lesbos. Tijdens deze coronacrisis moeten de kinderen daar in erbarmelijke omstandigheden in hun tent blijven waar ze bovendien geen speelgoed hebben om zich mee te vermaken. Leeuwarder GroenLinks’er Gerard Smit is een van de inleverpunten voor deze rugzakjes. Je kunt zelf een rugzakje samenstellen met spullen voor jongens, meiden of genderneutraal in drie leeftijdsgroepen: 1 – 3 jaar, 4 – 6 jaar of 7 – 12 jaar.

Because We Carry zamelt echte rugzakjes in, dus met twee brede banden over de schouders, geen sportrugzakjes met touwtjes. Dit mogen rugzakjes met tweedehands spullen zijn of nieuwe sets en de rugzakjes mogen inclusief inhoud maximaal twee kilo wegen. 

Wat in de rugzakjes kan:
1-3 jaar:
blokken, Duplo, bal, vetkrijtjes, autootje, vliegtuigje, treintje, plastic of houten dieren, vormpjes voor zandtaartjes en ijsvormpjes, schepje, spulletjes om keukentje te spelen, kleurboek, popje, vingerpopjes, poppenkastpoppen, kleine muziek instrumentjes, verkleed kleren (kleine attributen om op te zetten zoals oren, neus, staartje, kroontje), blokpuzzel, boekje met alleen plaatjes in verband met de taal. 

4-6 jaar:
puzzel, kwartet, memory, telraam, spelletjes maar dan de reisversie (let op de leeftijd) bal, pop, etui met stiften en/of potloden en puntenslijper en een mooi schrift of kleurboek, stickervel, autootje, vliegtuigje, treintje, plastic of houten dieren, Playmobile, kleine muziek instrumenten, knutselpakketje, uitveegbaar tekenbordje, vouwblaadjes, verkleedkleren ( kleine attributen om op te zetten zoals oren, neus, staartje, kroontje), punnikwerkje, kralen en draad om een ketting te maken.

7-12 jaar:
puzzel, kwartet, spelletjes maar dan de reisversie (let op de leeftijd), Uno, kaartspel,
bal, etui met stiften en/of potloden en een puntenslijper en een mooi schrift of kleurboek, stickervel, auto, kleine muziek instrumentjes, Playmobil, knutselpakketje, loombandjes, uitveegbaar tekenbordje, Rubix, jongleerballetjes, diabolo, dammen, schaken (kleine versie), Domino, Lego, punnikwerkje, dobbelstenen, knikkers of een klein voetballertje. 

Let op:
Doe geen knuffels in de rugzakjes. Deze mogen in het kamp niet worden uitgedeeld in verband met luizen, schurft en andere ziektes. Springtouwen worden direct door de ouders gebruikt om de tent mee te verstevigen of sprokkelhout mee samen te binden. Pistolen of legerachtig speelgoed kan een trauma aanwakkeren en is daarmee echt niet geschikt. En doe geen tandenborstels, zeep of kleding in de tas. Er wordt gefocust op speelgoed en leerstof. 

Inzameling
Hang aan het rugzakje een kaartje met 1-3, 4-6, 7-12, Girl of Boy of een ❤️ als het voor beide is en doe ze in een afgesloten vuilniszak. In Leeuwarden kunnen de rugzakjes met inhoud worden ingeleverd bij GroenLinks’er Gerard Smit. Op 1 en 2 mei kunnen de rugzakjes bij hem worden gebracht: Beslingastate 17 in Leeuwarden. Op de oprit (of bij regen onder de carport) staat een grijze container met een Because We Carry poster erop, daar kunnen de rugzakjes in worden gedaan. Half mei worden de rugzakjes met inhoud naar kamp Moria op Lesbos gebracht.