Suzanne Gerritzen

Bestuurslid secretaris

Ik ben Suzanne Gerritzen, sinds mei 2019 secretaris van PAL GroenLinks. Als docent Engels en Duits vind ik een sociaal Nederland erg belangrijk. Daarom stem ik al jaren op GroenLinks. In november 2017 vond ik steeds meer dat alleen stemmen weinig invloed had, ik wilde meer doen. Daarom ben ik lid geworden.

Al snel zat ik in werkgroepen en de steunfractie en merkte ik dat er een vaste groep zeer betrokken mensen in de partij zit. Zeer inspirerend om naast mensen te zitten die van veel dingen op de hoogte zijn en willen dat er iets mee of aan wordt gedaan. Zelf ben ik niet iemand van de ideeën, maar ik voer ze wel graag uit. Ik houd ervan om dingen te regelen en je aan afspraken te houden.

Naast mijn werk ben ik graag buiten. Ik fiets veel en wandel graag hele einden. Soms doe ik mee aan georganiseerde wandeltochten. Als taaldocent ben ik ook gek op lezen en reizen, zodat ik mijn taal kan verbeteren, ophalen of een nieuwe taal kan leren. Daarnaast heb ik genoeg projectjes en plannen liggen die allemaal ooit worden uitgevoerd. Zo ben ik bezig met een opleiding Kinderpsychologie, in de hoop mijn leerlingen en medemens beter te kunnen begrijpen, wil ik graag Latijn en schaken leren en hoop ik een keer de Slachtemarathon te kunnen lopen, 42 kilometer is me nu nog iets te ver.

In de gemeente Leeuwarden, maar ook daarbuiten, zijn veel dingen goed geregeld, maar er is altijd iets dat onze aandacht en inzet verdiend. Ik ben blij dat ik daaraan kan bijdragen en hoop dat meer mensen zich bij ons aansluiten. Heel egoïstisch gezien, zodat mijn eigen blinde vlekken over onze gemeenschap zichtbaar en gevuld worden, maar ook zodat we onze gemeente nóg beter kunnen maken.